Een goed gesprek over Me(n)tal Health

Een tijdje terug belde Marcel mij op. Samen met zijn vrienden Bart en Dimitri ging hij een podcast maken over mental health in de muziekindustrie. Wat een geweldig initiatief!

Zoals Marcel ook aangaf toen hij te gast was bij KINK Radio: mental health in de muziekindustrie moet niet alleen bespreekbaar zijn als grote artiesten erover praten, maar het moet elke dag bespreekbaar zijn. Mentale gezondheid is onlosmakelijk verbonden met het vak als muzikant, met het werk in de muziekindustrie. Hoe mooi is het om daar aandacht aan te geven met een leuke podcast?

Metal Health is de Nederlandse podcast over mentale gezondheid in de muziekindustrie. De mannen gaan in de podcast in gesprek met elkaar én met interessante gasten uit de muziekindustrie. Door een diverse groep professionals te spreken, wilden ze een mooi beeld geven van mentale gezondheid in de muziekindustrie. Zo kwamen ze ook bij Stalen Zenuwen terecht. Nadat we al even telefonisch hadden gekletst over dit interessante onderwerp, was het dan zo ver: op een mooie winterse dag, kwamen Bart en Marcel langs in het besneeuwde Tilburg. Toen ze aankwamen vertelden ze het al meteen: hoe dichter ze bij Tilburg kwam, hoe meer sneeuw er lag, hoe mooier het werd. Samen hadden we een superleuk gesprek! Binnen no time hadden we drie kwartier volgekletst over mentale gezondheid en prestatiepsychologie voor muzikanten.

Beluister de hele podcast nu:

Andere gasten in de podcast Metal Health zijn: muzikant Bart Balboa (Birds in Row), poppodium marketeer Francis Pronk (De Baroeg), zanger, gitarist en producer Brian McTernan (Be Well, Battery).

Waar je alle afleveringen van de podcast Metal Health kunt beluisteren? Via spotify, itunes en soundcloud!

Meer over de podcast horen? Marcel vertelde ook over Metal Health bij Operator Radio (waar ik een tijdje terug zelf te gast was een panel over mentale gezondheid en psychologie voor muzikanten, samen met o.a. Sabrine Starke en Naaz, als onderdeel van BIRDfest).

Ben jij benieuwd wat artiestenpsychologie en prestatiepsychologie voor jou kan betekenen? Bij Stalen Zenuwen staan we voor je klaar!


Metal health: een goed gesprek over mental health in de muziekindustrie
Door: Patricia Hermans

Patricia Hermans is artiesten- en prestatiepsycholoog en helpt artiesten met hulpvragen rondom mental health, creativiteit en mental skills.

Bekijk de mogelijkheden voor coaching of neem contact op voor meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.