Het Muziekdagboek: Dé studieplanner voor muzikanten

Studeer met meer rendement én plezier!

Als musicus weet je dat studeren niet altijd gemakkelijk is. Soms loop je vast, voel je je gefrustreerd of weet je niet waar je moet beginnen. Het Muziekdagboek is ontworpen met jou in gedachten, om je te helpen deze obstakels te overwinnen en je muzikaliteit te bevorderen.


Herken je dit?

 • Je voelt je overweldigd door de hoeveelheid materiaal dat je moet bestuderen.
 • Je hebt moeite om gemotiveerd te blijven tijdens lange oefensessies.
 • Je wilt je tijd in de oefenruimte maximaliseren, maar je weet niet hoe.
 • Je hebt behoefte aan structuur en focus in je oefenroutine.

Het Muziekdagboek is ontworpen met één doel voor ogen: jou helpen om effectiever te studeren en je muzikale potentieel volledig te benutten. Ik begrijp de behoeften van muzikanten als geen ander, en daarom hebben ik een praktisch hulpmiddel ontwikkeld dat specifiek is ontworpen om aan jouw unieke uitdagingen te voldoen.

Ontdek de Voordelen van Het Muziekdagboek:

 • Effectiever studeren: Geen tijd meer verspillen aan doelloos spelen. Met Het Muziekdagboek krijg je een duidelijke structuur en focus voor elke studie sessie, waardoor je sneller vooruitgang boekt.
 • Meer plezier: Studeren hoeft geen worsteling te zijn. Het Muziekdagboek maakt leren leuk en lonend, waardoor je met hernieuwde energie en motivatie de repetitieruimte betreedt.
 • Persoonlijke groei: Door regelmatig te reflecteren en je vooruitgang bij te houden, zie je niet alleen hoe ver je bent gekomen, maar ontdek je ook waar je nog kunt groeien als musicus.
 • Breng structuur aan in je studie: Zeg vaarwel tegen chaotische oefensessies en leer hoe je je tijd optimaal kunt benutten.
 • Overwin studie-uitdagingen: Van motivatie dips tot gebrek aan focus, het Muziekdagboek biedt praktische oplossingen voor al je studie-gerelateerde pijnpunten.
 • Stimuleer je creativiteit: Ontdek nieuwe manieren om je muzikaliteit te ontwikkelen en laat je inspireren door innovatieve oefeningen en opdrachten.
 • Verhoog je zelfreflectie: Leer van je successen en mislukkingen door regelmatig te reflecteren op je vooruitgang en groei als muzikant.

Wat Maakt Het Muziekdagboek Uniek?

Het Muziekdagboek is meer dan alleen een notitieboek. Het is jouw persoonlijke coach in de oefenruimte, vol met waardevolle opdrachten en inzichten om het maximale uit je studeersessies te halen. Luister naar wat andere musici te zeggen hebben:

Musici over hun ervaring met het muziekdagboek:

“Ik heb nog nooit zo serieus en geconcentreerd geoefend.”
– organist 

“Dit dagboek hielp me voor het vinden van een nieuwe structuur.”
– artiest

“Ik heb nu echt plezier in het studeren!”
– blazer


Het Muziekdagboek is dé studieplanner voor muzikanten

Een van de belangrijkste dingen als musicus is om effectief te kunnen studeren. Als jij op de juiste manier studeert, kun je sneller nieuwe stukken instuderen, je muzikaliteit vergroten én onder druk laten zien wat jij in huis hebt.

Om jou te helpen de kwaliteit van je oefensessies te verhogen, heb ik Het Muziekdagboek ontwikkeld: een uniek practice journal met opdrachten en informatie om effectiever te studeren. Neem ‘m mee de repetitieruimte in, ga er actief mee aan de slag en maak enorme sprongen in je muzikale ontwikkeling!

Hoe gebruik je het muziekdagboek?

Het muziekdagboek helpt je om ritme te vinden in het studeren én om meer uit je studeersessies te halen, doordat je met het muziekdagboek aan de volgende 6 gewoontes van effectief studeren werkt:

 1. Doelen stellen en planningen maken:
  Schrijf al voordat je de oefenruimte instapt op waar jij aan wilt gaan werken. Wat zijn jouw 3 doelen voor deze oefensessie? Wat ga je instuderen en op welke manier ga je dat doen?
 2. Bewuster leren:
  Weet waar je aan wilt werken en maak tijdens het studeren aantekeningen.
 3. Evalueren en vooruit kijken:
  Neem direct na de sessie een momentje om de sessie te evalueren en om vooruit te kijken naar de volgende sessie. Waar wil je volgende keer aan gaan werken?
 4. Reflecteren:
  Denk na over de verschillende vragen die in het muziekdagboek worden gesteld. Stilstaan bij deze dingen draagt bij aan muzikaal succes, dus neem de tijd hier bewust over na te denken en je antwoorden te noteren.
 5. Motivatie:
  De quotes in het muziekdagboek stimuleren een gezonde en motiverende mindset.
 6. Meer studeren:
  Bijhouden hoe vaak je studeert, maakt het makkelijker om net zo veel te studeren als dat je je had voorgenomen.
Ja, ik wil Het Muziekdagboek!

Bestel het muziekdagboek!

✓ beste keuze om effectiever en met meer plezier te studeren
✓ extra stevig papier
✓ meer dan 70 pagina’s
✓ bomvol vragen en oefeningen
✓ handige ringband

BESTELLEN