COACHING VOOR MUZIKANTEN

Stalen Zenuwen biedt coaching en workshops voor muzikanten en andere performers. Hierbij kan de focus liggen op talentontwikkeling, het trainen van mentale vaardigheden, of het oplossen van een probleem, zoals podiumangst, omgaan met beroemdheid of motivatieproblemen. Dit kan in een traject op maat, basistraining of workshop.

Voor wie?
Stalen Zenuwen is er voor de performer die het beste uit zichzelf wil halen en dit ook op het juiste moment wil kunnen laten zien. Podiumkunstenaars, muzikanten, producers en andere creatievelingen zijn hier aan het juiste adres.

Stalen Zenuwen is er voor de professional, de gedreven amateur en de student (bijv. conservatorium of andere kunstopleiding). Ook anderen in de entertainment branche, zoals managers, dirigenten en ouders, kunnen bij Stalen Zenuwen terecht.

Waar?
Een consult kan plaatsvinden in de praktijkruimte van Stalen Zenuwen in Tilburg, Utrecht of op locatie.

Wanneer?
Nadat je je hebt aangemeld kun je vaak al de volgende week terecht.

Traject op maat

Op zoek naar mentale coaching, training of begeleiding voor muzikanten? Stalen Zenuwen is gespecialiseerd in mentale coaching voor muzikanten en biedt begeleidingstrajecten op maat. Om jou zo goed mogelijk te helpen, onderzoeken we wat jij in jouw situatie nodig hebt.

Bij een individueel traject kan gekozen worden voor mentale training, individuele begeleiding of een combinatie.

Mentale training

In de mentale training voor artiesten ligt de focus op het aanleren van mentale technieken en vaardigheden uit de sport- en prestatiepsychologie, waardoor je nóg beter kunt worden dan je al bent. Hierbij valt te denken aan omgaan met zenuwen, afleidingen en onverwachte omstandigheden; emoties controleren; doelen stellen; focus of concentratie verbeteren; etc. Ook onderzoeken we jouw sterke punten en verbeterpunten. 

Door mentale training kun je het beste uit jezelf halen, je ambities waarmaken én op de juiste momenten optimaal presteren. Je bent mentaal sterk en weerbaar, waardoor je beter kunt omgaan met tegenslagen.

Mentale training is bedoeld voor artiesten zonder specifieke hulpvraag, artiesten die zich optimaal willen ontwikkelen, die het beste uit zichzelf willen halen. Ook wanneer je merkt dat optredens of audities minder goed gaan dan repetities, dat je op zulke momenten niet helemaal kunt laten zien wat je in huis hebt, kan mentale training je vooruit helpen.

Individuele begeleiding

Artiesten zijn ook gewoon mensen, maar het optreden voor een publiek brengt wel een aantal bijzondere uitdagingen met zich mee. Stalen Zenuwen biedt daarom ook individuele begeleiding voor artiesten aan, vanuit een specialisatie in de artiestenpsychologie. In een individueel begeleidingstraject kijken we wat jij in jouw situatie nodig hebt en werken we samen naar een oplossing toe. Enkele voorbeelden:

  • Podiumangst overwinnen
  • Omgaan met verwachtingen, kritiek en afwijzing
  • Zelfvertrouwen
  • (In)efficiënt oefenen
  • Omgaan met zenuwen
  • Carrièrekeuzes maken
  • Writer's block
  • etc. 
Groepen

Stalen Zenuwen biedt ook coachings- en begeleidingstrajecten voor groepen. Zo kun je bijvoorbeeld met je band, team, koor of dansgroep werken aan teamwork, mentale weerbaarheid en veerkracht. Een combinatie van groepstrainingen en individuele sessies is ook mogelijk.

Graag ga ik met jullie in gesprek over de mogelijkheden.

Werkwijze

Om jou zo goed mogelijk te helpen, starten we met een intake. Na je aanmelding ontvang je een zelfstandig in te vullen intakeformulier en neem ik contact met je op om een intakegesprek te plannen. Op basis van de intake wordt een persoonlijk plan opgesteld voor het traject, na jouw akkoord gaan we hiermee samen aan de slag.

De consulten duren gemiddeld 50 min en vinden om de week plaats. Indien gewenst hebben we tussendoor extra contact per mail of telefoon.
De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Meld je direct aan. 

"Hoi Patricia, ik wilde je even laten weten dat ik geslaagd ben voor mijn bachelor met een 9 en dat ik vooral heel blij ben met dat ik echt van het concert heb kunnen genieten! Bedankt voor de coaching!" - Léa (klarinet)

Individuele basistraining

Het is ook mogelijk om basistrainingen te volgen, die speciaal ontwikkeld zijn voor zangers, musici, dansers en andere podiumkunstenaars en artiesten. Je leert de basisprincipes uit de artiesten- en prestatiepsychologie, zodat je mentaal sterk wordt, je talenten ontwikkelt of je podiumangst overwint. De basistrainingen duren 10 weken. Hierin zien we elkaar 6 keer voor een persoonlijk consult. Zo krijg je de tijd en begeleiding die je nodig hebt om het toe te passen in de praktijk en écht beter te worden.

Stalen Zenuwen biedt deze basistrainingen aan:

Basistraining Mentaal sterk: haal het beste uit jezelf!

In de mentale training ligt de focus op het aanleren van mentale technieken en vaardigheden uit de sport- en prestatiepsychologie, waardoor je nóg beter kunt worden dan je al bent. Je wordt mentaal sterk en weerbaar, waardoor je beter kunt omgaan met tegenslagen. 

Na het volgen van deze training...
... haal jij het beste uit jezelf.
... zul je je talenten optimaal ontwikkelen.
... kun je omgaan met zenuwen, afleidingen en onverwachte omstandigheden.
... heb je betere focus en concentratie.
... kun je optimaal presteren op belangrijke momenten.
... kun je je ambities waarmaken.

Wil jij het beste uit jezelf halen? Wil jij je ambities waarmaken? Wil je optimaal presteren op de juiste momenten? Dan is de basistraining Mentaal sterk wat voor jou.

Lees meer over de training Mentaal sterk.

Basistraining Effectief studeren: ontwikkel je talenten!

Om nieuwe dingen te leren en je talenten te ontwikkelen, is het niet alleen belangrijk om voldoende uren te maken, maar vooral ook om je tijd goed te gebruiken. Om op de juiste manier te oefenen.

Effectief studeren is de individuele training voor zangers, musici en andere performers. In deze training leer je op een goede en effectieve manier studeren. Hierdoor zul je je talent optimaal ontwikkelen én zul het zó goed beheersen dat je het ook op stressvolle momenten kunt laten zien. 

Na het volgen van deze training...
... kun je effectief studeren.
... weet je hoe je je studietijd het beste kunt indelen.
... heb je effectieve oefenroutine.
... krijg je in minder tijd meer gedaan.
... weet je op stressvolle momenten nog wat je hebt ingestudeerd.
... kun je sneller nieuwe dingen leren.
... heb je de tools om je talenten optimaal te ontwikkelen.

Wil jij leren effectief te studeren? Wil je je tijd beter gebruiken? Wil je op stressvolle momenten kunnen ophalen wat je hebt ingestudeerd? Dan is de individuele training Effectief studeren wat voor jou.

Lees meer over de training Effectief studeren

Basistraining Je zenuwen de baas: overwin je podiumangst!

Word je zenuwen de baas, overwin podiumangst en geniet weer van het optreden!

In de basistraining Je zenuwen de baas! leer je in een 1-op-1 trainingstraject de BAAS+ methode én werken we aan je eigen vervelende gedachten. Je leert niet alleen om om te gaan met zenuwen, maar we pakken ook de kern van het probleem aan. Hierdoor kom je eindelijk écht van je podiumangst af.

Na het volgen van deze training...
... heb je je zenuwen onder controle.
... kun je weer vrij musiceren.
... sta je vol vertrouwen op het podium.
... geniet je weer van het optreden.
... kun je goed presteren onder druk, ook in de meest stressvolle situaties.
... kom jij eindelijk van je podiumangst af.

Wil jij afrekenen met podiumangst? Dan is de individuele podiumangsttraining Je zenuwen de baas! wat voor jou.

Lees meer over de training Je zenuwen de baas!

Werkwijze

In deze trainingen volgen we een vast programma. Na het voltooien van jouw aanmelding, ontvang je een zelfstandig in te vullen intakeformulier en neem ik contact met je op om de afspraken in te plannen. De consulten duren gemiddeld 50 min en vinden om de week plaats.

De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Meld je direct aan. Vermeld bij je aanmelding welke training je wilt volgen.

"Ik ben heel erg blij dat ik dit traject heb gedaan. Het was boven verwachting!" - Zangeres

Workshops

Stalen Zenuwen biedt de mogelijkheid om in een groep aan je ontwikkeling te werken. Samen met een aantal gelijkgestemden, ga je in een veilige omgeving aan de slag met een specifiek onderwerp.

Groepstrainingen op aanvraag

De trainingen Mentaal sterk, Effectief studeren en Je zenuwen de baas zijn ook aan te vragen als training voor jouw groep. Voor jouw orkest, ensemble, band, muziekgroep, etc. Hetzelfde geldt voor de training Mentale vaardigheden voor producers en dj's. Voor producers bieden we ook groepstrainingen aan over workflow, creativiteit en writersblock.

 

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Workshops, lezingen en lessen op maat

Graag combineer ik mijn specialistische kennis als artiesten- en prestatiepsycholoog, mijn passie om anderen te helpen en mijn ruime ervaring als docent en trainer (o.a. Tilburg University, United Pop, Sound Education en het Koninklijk Conservatorium Den Haag) om de ideale workshop, lezing, gastcollege of training te verzorgen.

Graag ga ik met jullie in gesprek over de mogelijkheden. 

"Staat als een huis. Bedankt voor de nieuwe inzichten!" - Producer

Train jezelf op mentaal gebied en krijg Stalen Zenuwen!

Meld je direct aan of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, tarieven of het plannen van een gratis kennismakingsgesprek.

Alle aanvragen worden vertrouwelijk en conform de beroepscode van het NIP behandeld.
De algemene voorwaarden zijn hier te lezen.

Patricia Hermans

Sport- & Prestatiepsycholoog, Master of Science; Artiestenpsycholoog; Oprichter van Stalen Zenuwen
Patricia is gespecialiseerd in mentale coaching voor muzikanten. Haar grote passies zijn muziek en anderen helpen het beste uit zichzelf te halen.

"Topsporters weten het al jaren: om op de toppen van je kunnen te presteren, is het belangrijk je mind te trainen. Dit geldt ook voor performers, zoals muzikanten en andere artiesten. Als ervaringsdeskundige op het gebied van podiumangst en burn out weet ik als geen ander hoe belangrijk dit is. Gedurende en na mijn opleiding in sport- en prestatiepsychologie (Universiteit van Amsterdam, Tilburg University en La Trobe University, Melbourne) heb ik me daarom gespecialiseerd in prestatiepsychologie voor artiesten. Daarnaast maak ik zelf muziek en sta ik regelmatig op het podium."

Patricia is Master of Science in Sport- en Prestatiepsychologie en blijft zichzelf ontwikkelen door het volgen van opleidingen en trainingen. Patricia is lid van de beroepsvereniging (Nederlands Instituut van Psychologen), houdt zich aan de beroepscode en valt onder het verenigingstuchtrecht van het NIP.

Vertrouwen, integriteit en deskundigheid staan bij Stalen Zenuwen hoog in het vaandel. "Ik ga niet voor 'trucjes', voor de 'quick fix', maar voor de lange termijn oplossing. Het écht helpen van de cliënt is voor mij het allerbelangrijkste. Vertrouwelijkheid en privacy waarborgen zijn daarbij een gegeven."

Muzikanten beschrijven Patricia als warm, open en deskundig. "Regelmatig krijg ik van cliënten te horen dat ze door de coaching niet alleen hun aanvankelijke probleem oplossen, maar dat hun algehele mentale welzijn verbetert." Testimonials van cliënten worden enkel gedeeld met hun uitdrukkelijke toestemming.