COACHING VOOR MUZIKANTEN

Stalen Zenuwen biedt coaching en workshops voor muzikanten en andere performers. Hierbij kan de focus liggen op talentontwikkeling, het trainen van mentale vaardigheden, of het oplossen van een probleem, zoals podiumangst, omgaan met beroemdheid of motivatieproblemen. Dit kan in een traject op maat, basistraining of workshop.

Voor wie?
Stalen Zenuwen is er voor de performer die het beste uit zichzelf wil halen en dit ook op het juiste moment wil kunnen laten zien. Podiumkunstenaars, muzikanten, producers en andere creatievelingen zijn hier aan het juiste adres.

Stalen Zenuwen is er voor de professional, de gedreven amateur en de student (bijv. conservatorium of andere kunstopleiding). Ook anderen in de entertainment branche, zoals managers, dirigenten en ouders, kunnen bij Stalen Zenuwen terecht.

Waar?
Een consult kan plaatsvinden in de praktijkruimte van Stalen Zenuwen in Tilburg, op locatie of online.
Hier vind je informatie over de maatregelen i.v.m. corona.

Traject op maat*

*meest gekozen optie

Op zoek naar mentale coaching, training of begeleiding voor muzikanten? Stalen Zenuwen is gespecialiseerd in mentale coaching voor muzikanten en biedt begeleidingstrajecten op maat. Om jou zo goed mogelijk te helpen, onderzoeken we wat jij in jouw situatie nodig hebt.

Bij een individueel traject op maat kan de nadruk liggen op mentale training of individuele begeleiding.

Mentale training

In de mentale training voor artiesten ligt de focus op het aanleren van mentale technieken en vaardigheden uit de sport- en prestatiepsychologie, waardoor je nóg beter kunt worden dan je al bent. Hierbij valt te denken aan omgaan met zenuwen, afleidingen en onverwachte omstandigheden; emoties controleren; doelen stellen; focus of concentratie verbeteren; etc. Ook onderzoeken we jouw sterke punten en verbeterpunten. 

Door mentale training kun je het beste uit jezelf halen, je ambities waarmaken én op de juiste momenten optimaal presteren. Je bent mentaal sterk en weerbaar, waardoor je beter kunt omgaan met tegenslagen.

Mentale training is bedoeld voor artiesten zonder specifieke hulpvraag, artiesten die zich optimaal willen ontwikkelen, die het beste uit zichzelf willen halen. Ook wanneer je merkt dat optredens of audities minder goed gaan dan repetities, dat je op zulke momenten niet helemaal kunt laten zien wat je in huis hebt, kan mentale training je vooruit helpen.

Individuele begeleiding

Artiesten zijn ook gewoon mensen, maar het optreden voor een publiek brengt wel een aantal bijzondere uitdagingen met zich mee. Stalen Zenuwen biedt daarom ook individuele begeleiding voor artiesten aan, vanuit een specialisatie in de artiestenpsychologie. In een individueel begeleidingstraject kijken we wat jij in jouw situatie nodig hebt en werken we samen naar een oplossing toe. Enkele voorbeelden:

  • Podiumangst overwinnen
  • Omgaan met verwachtingen, kritiek en afwijzing
  • Zelfvertrouwen
  • (In)efficiënt oefenen
  • Omgaan met zenuwen
  • Muzikaal ondernemerschap
  • Writer's block
  • etc.
Groepen

Stalen Zenuwen biedt ook coachings- en begeleidingstrajecten voor groepen. Zo kun je bijvoorbeeld met je band, team, koor of dansgroep werken aan teamwork, mentale weerbaarheid en veerkracht. Een combinatie van groepstrainingen en individuele sessies is ook mogelijk.

Graag ga ik met jullie in gesprek over de mogelijkheden.

Werkwijze

Om jou zo goed mogelijk te helpen, starten we met een intake. Na je aanmelding ontvang je een zelfstandig in te vullen intakeformulier en neem ik contact met je op om een intakegesprek te plannen. Op basis van de intake wordt een persoonlijk plan opgesteld voor het traject, na jouw akkoord gaan we hiermee samen aan de slag.

De consulten duren gemiddeld 50 min en vinden om de week plaats.

Daarnaast krijg je:

+ toegang tot de uitgebreide online leeromgeving
+ mogelijkheid om aanvullende vragen te stellen via mail, chat of telefoon
+ BONUS: toegang tot 2 modules uit de online trainingen

"Hoi Patricia, ik wilde je even laten weten dat ik geslaagd ben voor mijn bachelor met een 9 en dat ik vooral heel blij ben met dat ik echt van het concert heb kunnen genieten! Bedankt voor de coaching!" - Léa (klarinet)

Online training met persoonlijke begeleiding

vaste programma's

Bij Stalen Zenuwen is het ook mogelijk om online trainingen te volgen, die speciaal ontwikkeld zijn voor zangers, musici en andere artiesten. Je gaat aan de slag met tools uit de artiesten- en prestatiepsychologie, zodat je mentaal sterk wordt, je zelfvertrouwen laat groeien, je talenten ontwikkelt of je podiumangst overwint. De persoonlijke trainingen zijn volledig online te volgen en bestaan uit een combinatie van online lessen, oefeningen en persoonlijke consulten via veilig videobellen.

Stalen Zenuwen biedt deze persoonlijke trainingen aan:

Mentaal sterk: haal het beste uit jezelf! | Online training

In de mentale training ligt de focus op het aanleren van mentale technieken en vaardigheden uit de sport- en prestatiepsychologie, waardoor je nóg beter kunt worden dan je al bent. Je wordt mentaal sterk en weerbaar, waardoor je beter kunt omgaan met tegenslagen. 

Na het volgen van deze training...
... haal jij het beste uit jezelf.
... zul je je talenten optimaal ontwikkelen.
... kun je omgaan met zenuwen, afleidingen en onverwachte omstandigheden.
... heb je betere focus en concentratie.
... kun je optimaal presteren op belangrijke momenten.
... kun je je ambities waarmaken.

Wil jij het beste uit jezelf halen? Wil jij je ambities waarmaken? Wil je optimaal presteren op de juiste momenten? Dan is de basistraining Mentaal sterk wat voor jou.

Lees meer over de training Mentaal sterk.

Effectief studeren: ontwikkel je talenten! | Online Training

Om nieuwe dingen te leren en je talenten te ontwikkelen, is het niet alleen belangrijk om voldoende uren te maken, maar vooral ook om je tijd goed te gebruiken. Om op de juiste manier te oefenen.

Effectief studeren is de individuele training voor zangers, musici en andere performers. In deze training leer je op een goede en effectieve manier studeren. Hierdoor zul je je talent optimaal ontwikkelen én zul het zó goed beheersen dat je het ook op stressvolle momenten kunt laten zien.

Na het volgen van deze training...
... kun je effectief studeren.
... weet je hoe je je studietijd het beste kunt indelen.
... heb je effectieve oefenroutine.
... krijg je in minder tijd meer gedaan.
... weet je op stressvolle momenten nog wat je hebt ingestudeerd.
... kun je sneller nieuwe dingen leren.
... heb je de tools om je talenten optimaal te ontwikkelen.

Wil jij leren effectief te studeren? Wil je je tijd beter gebruiken? Wil je op stressvolle momenten kunnen ophalen wat je hebt ingestudeerd? Dan is de individuele training Effectief studeren wat voor jou.

Lees meer over de training Effectief studeren

Je zenuwen de baas: overwin je podiumangst! | Online training

Word je zenuwen de baas, overwin podiumangst en geniet weer van het optreden!

In de basistraining Je zenuwen de baas! leer je in een 1-op-1 trainingstraject de BAAS+ methode én werken we aan je eigen vervelende gedachten. Je leert niet alleen om om te gaan met zenuwen, maar we pakken ook de kern van het probleem aan. Hierdoor kom je eindelijk écht van je podiumangst af.

Na het volgen van deze training...
... heb je je zenuwen onder controle.
... kun je weer vrij musiceren.
... sta je vol vertrouwen op het podium.
... geniet je weer van het optreden.
... kun je goed presteren onder druk, ook in de meest stressvolle situaties.
... kom jij eindelijk van je podiumangst af.

Wil jij afrekenen met podiumangst? Dan is de individuele podiumangsttraining Je zenuwen de baas! wat voor jou.

Lees meer over de training Je zenuwen de baas!

Happy mind, happy life | Online training

Happy mind - happy life! Gelukkig zijn en blijven, willen we dat niet allemaal?

Deze online training staat helemaal in het teken van geluk. We gaan aan de slag met tips en oefeningen, maar ook met veranderingen van jouw dagelijkse gedrag. Zo werken we er samen aan dat jij mentaal fit blijft en werken we aan jouw happy & healthy mind.

Omdat echte verandering tijd kost, ga ik je hier intensief bij helpen. Zo doen we elke dag een beetje, in plaats van in één keer heel veel. Op deze manier heb je er veel meer profijt van.
Bij deze training krijg je om de week een 1-op-1 consult, elke week een nieuwe online module en elke dag hulp op basis van jouw persoonlijke situatie.

Na het volgen van deze training...
... heb je inzicht in waar jij echt gelukkig van wordt.
... kun je genieten van het musiceren.
... sta je vol vertrouwen in het leven.
... heb je gezondere leefgewoontes.
... ben je mentaal fitter.
... kun jij je beste leven leiden!

Lees meer over de training Happy mind, happy life!

☆ Geluk is niet iets wat je vindt, het is iets wat je maakt. Ben jij er klaar voor?☆

Werkwijze

In deze trainingen volgen we een vast programma. Na het voltooien van jouw aanmelding en het inplannen van de kick-off sessie, krijg je op de gekozen startdatum toegang tot de online omgeving. Hier krijg je gedurende 3 maanden opdrachten en informatie. Ook kun je vanuit de online omgeving jouw 1-op-1 consulten inplannen. Deze consulten duren gemiddeld 50 min en vinden maandelijks plaats.

De algemene voorwaarden zijn van toepassing.

"Ik ben heel erg blij dat ik dit traject heb gedaan. Het was boven verwachting!" - Zangeres

Workshops

Stalen Zenuwen biedt de mogelijkheid om in een groep aan je ontwikkeling te werken. Samen met een aantal gelijkgestemden, ga je in een veilige omgeving aan de slag met een specifiek onderwerp.

Groepstrainingen op aanvraag

De trainingen Mentaal sterk, Effectief studeren en Je zenuwen de baas zijn ook aan te vragen als training voor jouw groep. Voor jouw orkest, ensemble, band, muziekgroep, etc. Hetzelfde geldt voor de training Mentale vaardigheden voor producers en dj's. Voor producers bieden we ook groepstrainingen aan over workflow, creativiteit en writersblock.

 

Neem contact op voor de mogelijkheden.

Workshops, lezingen en lessen op maat

Graag combineer ik mijn specialistische kennis als artiesten- en prestatiepsycholoog, mijn passie om anderen te helpen en mijn ruime ervaring als docent en trainer (o.a. Tilburg University, United Pop, Sound Education en het Koninklijk Conservatorium Den Haag) om de ideale workshop, lezing, gastcollege of training te verzorgen.

Graag ga ik met jullie in gesprek over de mogelijkheden. 

"Staat als een huis. Bedankt voor de nieuwe inzichten!" - Producer

Train jezelf op mentaal gebied en krijg Stalen Zenuwen!

Meld je direct aan of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Alle aanvragen worden vertrouwelijk en conform de beroepscode van het NIP behandeld.
De algemene voorwaarden zijn hier te lezen.

Patricia Hermans

Sport- & Prestatiepsycholoog, Master of Science; Artiestenpsycholoog; Oprichter van Stalen Zenuwen
Patricia is gespecialiseerd in mentale coaching voor muzikanten. Haar grote passies zijn muziek en anderen helpen het beste uit zichzelf te halen.

"Topsporters weten het al jaren: om op de toppen van je kunnen te presteren, is het belangrijk je mind te trainen. Dit geldt ook voor performers, zoals muzikanten en andere artiesten. Als ervaringsdeskundige op het gebied van podiumangst en burn out weet ik als geen ander hoe belangrijk dit is. Gedurende en na mijn opleiding in sport- en prestatiepsychologie (Universiteit van Amsterdam, Tilburg University en La Trobe University, Melbourne) heb ik me daarom gespecialiseerd in prestatiepsychologie voor artiesten. Daarnaast maak ik zelf muziek en sta ik regelmatig op het podium."

Patricia is Master of Science in Sport- en Prestatiepsychologie en blijft zichzelf ontwikkelen door het volgen van opleidingen en trainingen. Patricia is lid van de beroepsvereniging (Nederlands Instituut van Psychologen), houdt zich aan de beroepscode en valt onder het verenigingstuchtrecht van het NIP.

Vertrouwen, integriteit en deskundigheid staan bij Stalen Zenuwen hoog in het vaandel. "Ik ga niet voor 'trucjes', voor de 'quick fix', maar voor de lange termijn oplossing. Het écht helpen van de cliënt is voor mij het allerbelangrijkste. Vertrouwelijkheid en privacy waarborgen zijn daarbij een gegeven."

Muzikanten beschrijven Patricia als warm, open en deskundig. Regelmatig krijgt ze van cliënten te horen dat zij door de coaching niet alleen hun aanvankelijke probleem oplossen, maar dat hun algehele mentale welzijn verbetert. Testimonials van cliënten worden enkel gedeeld met hun uitdrukkelijke toestemming.