JE ZENUWEN DE BAAS!

Persoonlijke training bij podiumangst
voor zangers, musici en performers

In 5 stappen van je podiumangst af en weer genieten van je optreden!

Je staat in de coulissen, je kunt de gezichten van het publiek al zien. Ineens heb je bibberende benen, een droge keel en klamme handen. ‘Wat als ik die ene noot niet haal? Wat als ik de tekst niet meer weet? Wat als het misgaat? Wat als ze het niet mooi vinden?’

Wil jij je podiumangst overwinnen en weer genieten van je optreden? Wil jij weer de baas zijn over je eigen spel en zang? Dan is de 1-op-1 podiumangst training Je zenuwen de baas! voor jou.

Wat

Met de BAAS+ methode leer je wat jij zelf kunt doen om je podiumangst te overwinnen.

Wanneer

Kies zelf de startdatum bij je aanmelding.

Waar

De online praktijkruimte van Stalen Zenuwen.

 

Deze training is bedoeld voor podiumkunstenaars, zoals musici, zangers en sprekers, die graag van hun podiumangst af willen. De training volgt een vast programma, waarin jij leert wat je zelf kunt doen om je podiumangst te overwinnen. Gedurende 14 weken krijg je elke week nieuwe uitleg en oefeningen in de digitale leeromgeving. In de maandelijkse individuele coaching gaan we in een 1-op-1 sessie dieper op de zaken in.

In deze training maak je kennis met de BAAS+ methode, waarmee jij je zenuwen onder controle zult krijgen. Deze methode is gebaseerd op de meest effectieve technieken om van podiumangst af te komen.

De BAAS+ methode leert je:

Begrijpen wat er gebeurt
Aanpassen van gedachten
Aandacht richten
Spanning reguleren
+ tools om goed om te gaan met druk

In deze training focussen we niet alleen op symptomen of gevolgen van podiumangst, maar pakken we ook de kern van het probleem aan. Hierdoor kom je écht van je podiumangst af.

399
,-
Investering (excl. btw)
0
weken
Lengte

Na het volgen van deze training...

  • heb je een aantal tools om je zenuwen onder controle te krijgen.
  • kun je weer vrij musiceren.
  • sta je vol vertrouwen op het podium.
  • breng je de muziek nog beter over op het publiek.
  • geniet je weer van het optreden.
  • kun je goed presteren onder druk, ook in de meest stressvolle situaties.
  • kom jij eindelijk van je podiumangst af.

JA, DIT WIL IK!

PatriciaHermans_trainer_JeZenuwenDeBaas

Over de trainer

Patricia is artiesten- en prestatiepsycholoog en tevens ervaringsdeskundige op het gebied van podiumangst. Hierdoor is ze een periode zelfs helemaal gestopt met muziek maken. Door kennis en technieken uit de sport- en prestatiepsychologie toe te passen, heeft zij haar podiumangst overwonnen en kan ze weer genieten van muziek. Graag helpt ze jou om ook van je podiumangst af te komen.

Investering

Normaal zou je voor een 1-op-1 traject van 14 weken €665 betalen. Kosten voor deze training bedragen slechts 665 399,- excl. btw. Je kunt betalen met iDeal of Bancontact.

 

* Voor studenten (conservatorium of Hogeschool voor de Kunsten) geldt een gereduceerd tarief, op vertoon van een geldig bewijs van inschrijving. Gebruik bij aanmelding de code student. Voor aanvang van de training dient een geldig bewijs van inschrijving getoond te worden.

Bij je aanmelding kun je direct je eerste afspraak inplannen. Aanmelden kan via deze pagina. Heb je nog vragen? Of volg je liever een traject op maat? Neem gerust contact op.

Zij gingen je al voor:

Deze muzikanten hebben deelgenomen aan de training Je zenuwen de baas! als individuele training of als groepstraining. Berichten zijn geplaatst met toestemming van de deelnemers. 

caret-down caret-up caret-left caret-right
Trompettist

"Super bedankt voor deze leerzame dag! In een fijne veilige sfeer werk je door de stof en word je op een prettige manier aan het denken gezet. Er is een duidelijke structuur en een goede opbouw door de dag heen. Je krijgt handvatten om beter op het podium te kunnen presteren. Na afloop van de training voel je je veel meer ontspannen op het podium en straal je plezier uit in het musiceren."

Zangeres

"Als je iets wilt doen aan je podiumvrees of spreekangst, volg dan de training ‘Je Zenuwen de BAAS’
Het is misschien spannend, maar het wordt op een fijne manier gegeven. Je krijgt veel tips. die je aan het eind van de dag nog een keer mag toepassen. In je zelf geloven, goed voorbereid zijn en fouten maken mag! Zeker doen, deze training!"

Hoboïst

"Hoe simpel kan het zijn om je zenuwen de baas te worden. Eén dag investeren gaf mij de lol in het muziek maken terug. Een wereld van verschil tussen het laatste optreden voor en het eerste optreden erna."

Pianiste

"Ik vond het een erg leerzame en inspirerende training, die me een set of tools heeft gegeven om beter met ‘Podiumangst’ om te gaan. De beide coaches vulden elkaar goed aan en gaven goede feedback. De sfeer binnen de groep was erg goed en bovendien was het prettig om ervaringen te kunnen uitwisselen."

Zangeres

"Een praktisch dag met veel inzichten en herkenning. Meteen thuis aan de slag gegaan met het werkboek. Verbeterpunten en nieuwe zelfspraak opgesteld voor de aanloop naar een optreden. Het geeft mij het prettige gevoel dat ik nu zelf in charge ben en niet meer een slachtoffer van podiumangst. Fijn dat er met deze tools iets aan te doen is."

Violiste

"Mijn zenuwen ben ik na deze training meer de baas. Diverse facetten van podiumangst komen in deze cursus ter sprake. Ik raad de cursus aan!"

Trompettist
"Ik voel me er echt goed door! De effecten merk ik ook buiten de muziek. Presenteren op school gaat me erg goed af, terwijl anderen dan juist veel stress voelen."
Zangeres

"Het was een heel fijne training Marjolein en Patricia. Een echte aanrader. Ik zou nog wel een keer willen. Het was een hele dag, maar die is omgevlogen. Het was ook een heel fijne groep. Je voelde je echt op je gemak. Iedereen dan ook bedankt."

Pianist

"Dat was een bijzondere dag, dank voor de fijne en inspirerende training! Ik heb er heel veel aan en vond het ook een hele prettige groep, dank!"

Zanger

"Wat heb ik genoten van deze training. Ik ben een stuk bewuster geworden van wat je zelf allemaal kunt doen aan podiumangst. Marjolein en Patricia vormen een geweldig team. Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen als opmat naar het podium. Dank voor jullie presentatie en inspanning."

Saxofonist

"Hele gezellige, leuke, fijne en vooral leerzame dag geweest. Heb nu ook echt veel meer zin in de komende concerten!"

Vragen?

We kunnen ons voorstellen dat je nog wat vragen hebt over deze training. Daarom hebben we hier een aantal vragen vast beantwoord. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons gerust een mailtje!

Waarom werkt deze podiumangst training wél?

De BAAS+ methode maakt alleen gebruik van de technieken waarvan met wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat ze effectief zijn in de behandeling van podiumangst. Hiermee werken we aan het omgaan met gevolgen van podiumangst én pakken we de kern van het probleem aan.
We stimuleren je om wat je in de training leert ook in de praktijk toe te passen, want dan heb je er het meeste profijt van.

Ik heb wel een beetje zenuwen nodig om te kunnen presteren, is dat geen probleem?

Een beetje spanning kan inderdaad goed zijn, dit wordt ook wel ‘gezonde spanning’ genoemd. Met ‘gezonde spanning’ kun je extra goed presteren.
Als je podiumangst hebt, heb je zó veel spanning dat je er last van hebt. Dan kun je door je zenuwen juist niet meer presteren. Met de BAASmethode leer je podiumangst om te zetten in gezonde spanning.

Ik vind het eng om voor een klein groepje voor te spelen/zingen, maar op het podium heb ik daar niet zo’n last van. Is deze training dan ook voor mij bedoeld?

Jazeker! Podiumangst kan zich op allerlei manieren uiten. Daarom wordt het ook wel performance anxiety genoemd. De één heeft er vooral last van wanneer hij/zij op een groot podium staat, terwijl de ander meer last heeft tijdens het voorspelen voor een klein groepje familie of vrienden. Anderen hebben er vooral in de aanloop naar een concert of auditie last van.

Mijn podiumangst is ontstaan na een slechte ervaring, moet ik deze weer ophalen tijdens de training?

Nee hoor, dat hoeft niet. Voor de behandeling van podiumangst is het niet nodig om negatieve ervaringen uit het verleden op te halen. Als jij denkt dat het je persoonlijk helpt om erover te praten, mag dat natuurlijk wel.

Wat

Met de BAAS+ methode leer je wat jij zelf kunt doen om je podiumangst te overwinnen.

Wanneer

Kies zelf de startdatum bij je aanmelding.

Waar

De online praktijkruimte van Stalen Zenuwen.