Online training bij podiumangst voor zangers, musici en performers

JE ZENUWEN DE BAAS!

Meer info

Stalen Zenuwen is bekend van o.a.:

Bewezen methode

Dé manier om van podiumangst af te komen.

Praktische tips & oefeningen

Beter omgaan met zenuwen en (angst voor) fouten.

Voor muzikanten

Speciaal ontwikkeld voor muzikanten in alle genres.

In 5 stappen van je podiumangst af en weer genieten van je optreden!

Je staat in de coulissen, je kunt de gezichten van het publiek al zien. Ineens heb je bibberende benen, een droge keel en klamme handen. ‘Wat als ik die ene noot niet haal? Wat als ik de tekst niet meer weet? Wat als het misgaat? Wat als ze het niet mooi vinden?’

Wil jij je podiumangst overwinnen en weer genieten van je optreden? Wil jij weer de baas zijn over je eigen spel en zang? Dan is de podiumangst training Je zenuwen de baas! voor jou.

Je Zenuwen de Baas!

→  Hoe jij jouw podiumangst kunt overwinnen en vol vertrouwen muziek kunt maken!

Ben jij een muzikant die worstelt met podiumangst? Deze online training "Je Zenuwen de Baas!" biedt een gestructureerd programma om deze angst te overwinnen. Met vijf uitgebreide online modules en persoonlijke begeleiding, combineert dit programma theoretische kennis met praktische oefeningen voor het beheersen van zenuwen en het verbeteren van prestaties.

De training is geschikt voor muzikanten van alle niveaus en genres, die streven naar zelfvertrouwen en groei als artiest. Stop met worstelen en start met stralen op het podium - schrijf je nu in voor Je Zenuwen de Baas!

"Deze cursus heeft me geholpen om eindelijk mijn podiumangst te overwinnen. Ik had vooraf echt niet verwacht dat ik er zoveel aan zou hebben. De modules zijn goed gestructureerd en duidelijk, en de 1-op-1 coaching was van onschatbare waarde. Patricia weet ook echt heel goed waar ze het over heeft. Deze cursus is een absolute aanrader voor elke musicus die last heeft van zenuwen!"

★★★★★

Zangeres

54 jaar

Patricia Hermans

Prestatiepsycholoog

Honderden muzikanten geholpen stalen zenuwen te krijgen

Patricia is artiesten- en prestatiepsycholoog en tevens ervaringsdeskundige op het gebied van podiumangst. Hierdoor is ze een periode zelfs helemaal gestopt met muziek maken. Door kennis en technieken uit de sport- en prestatiepsychologie toe te passen, heeft zij haar podiumangst overwonnen, staat ze nu vrij op het podium en kan ze weer genieten van muziek. Graag helpt ze jou om ook van je podiumangst af te komen.

Sinds 2016 heeft Patricia al honderden muzikanten geholpen hun zelfvertrouwen te vergoten, hun talenten te ontwikkelen en stalen zenuwen te krijgen, van amateurs tot internationale, awardwinning artiesten.

 

"Expert bij podiumangst"

Na het volgen van deze training...

heb je een aantal tools om je zenuwen onder controle te krijgen.

kun je weer vrij musiceren.

sta je vol vertrouwen op het podium.

breng je de muziek nog beter over op het publiek.

geniet je weer van het optreden.

kun je goed presteren onder druk, ook in de meest stressvolle situaties.

kom jij eindelijk van je podiumangst af.

JA, DIT WIL IK!

De methode...

... die ervoor zorgt dat ook jij je zenuwen de baas wordt!

In deze training focussen we niet alleen op symptomen of gevolgen van podiumangst, maar pakken we ook de kern van het probleem aan. Hierdoor kom je écht van je podiumangst af. Dit doen we aan de hand van de BAAS+ methode. Deze methode is gebaseerd op de meest effectieve technieken om van muzikale podiumangst af te komen.

De BAAS+ methode leert je:

Begrijpen wat er gebeurt
Aanpassen van gedachten
Aandacht richten
Spanning reguleren
+ tools om goed om te gaan met druk, die je voor, tijdens én na je optreden kunt inzetten

Zo ziet de training eruit:

Hoboïst

"Hoe simpel kan het zijn om je zenuwen de baas te worden. Deze investering gaf mij de lol in het muziek maken terug. Een wereld van verschil tussen het laatste optreden voor en het eerste optreden erna."

★★★★★

Overwin je podiumangst!

Dit krijg je bij de training:

Inzichten en technieken

Ga aan de slag, doe waardevolle inzichten op en leer technieken die écht helpen bij zenuwen. In de online leeromgeving vind je alles wat je hiervoor nodig hebt. De online lessen bestaan uit een mix van video's, uitleg, vragen en opdrachten. Zo leer je welke tools er zijn en hoe die precies werken. Vervolgens ga je ook meteen aan de slag met opdrachten om alles echt in de praktijk te gaan brengen. Ook krijg je een werkboek, een voorgestelde planning en tips hoe je e.e.a. het beste kunt aanpakken.

Oefeningen voor in de repetitieruimte en op het podium

Om je zenuwen te overwinnen, is het belangrijk om hetgeen je leert in de praktijk te gaan brengen. Juist door ermee te gaan oefenen, zul je merken dat je vooruitgang boekt. Daarom krijg je ook regelmatig huiswerk mee tijdens deze training: oefeningen die je wekelijks, of in sommige gevallen vaker, kunt gaan doen. Hoe de oefeningen er precies uit zien varieert. De ene keer is dit met je instrument, de andere keer zonder.

Groei als artiest

Met dit programma leer je niet alleen hoe je podiumangst kunt overwinnen, maar ook hoe je als artiest kunt groeien. Ontdek echte oplossingen gebaseerd op wetenschappelijke methodes en praktijkervaring uit de muziekwereld. Maak vandaag nog de keuze om jouw zenuwen de baas te worden!

Persoonlijke professionele begeleiding

Om ervoor te zorgen dat jij de begeleiding krijgt die je nodig hebt om het optimale uit deze training te halen, krijg je individuele coaching. Hierin gaan we écht de diepte in. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen en ik help je bij alle uitdagingen die op je pad komen. Bovendien geeft de individuele coaching een stok achter de deur om échte verandering te bewerkstelligen. Vind je het fijner om de training op je eigen tempo te volgen, zonder 1-op-1 coaching? Kies hieronder voor 'solo'!

Ervaringen

Wat anderen zeggen:

Reviews zijn geplaatst met toestemming van de muzikanten. 

"Ik vond het een erg leerzame en inspirerende training, die me een set of tools heeft gegeven om beter met ‘Podiumangst’ om te gaan. De verschillende onderdelen vulden elkaar goed aan en de coach gaf goede feedback. De sfeer was erg goed en bovendien was het prettig om ervaringen te kunnen delen."

Pianist

"Als je iets wilt doen aan je podiumvrees of spreekangst, volg dan de training ‘Je Zenuwen de BAAS’
Het is misschien spannend, maar het wordt op een fijne manier gegeven. Je krijgt veel tips, die aan het eind van de training nog een keer worden samengebracht zodat je het goed kan gaan toepassen. In jezelf geloven, goed voorbereid zijn en fouten maken mag! Zeker doen, deze training!"

Zangeres

"Ik heb veel geleerd van deze training! Er zijn veel dingen die samen het verschil maken. Ik merk dat ik minder angst heb. En als ik angst heb, dan heb ik handvaten om hier goed op te reageren. Ik voel me ook zelfverzekerder en mijn irreële angst over het wegvallen van mijn embouchure is ook weg/afgenomen."

Trompettist

Mogelijkheden en Tarieven

Kies de optie die het beste bij jou past!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Of wil je in een persoonlijk adviesgesprek ontdekken of deze training bij jou past? Neem gerust contact op!

Veelgestelde vragen

Waarom werkt deze podiumangst training wél?

De BAAS+ methode maakt alleen gebruik van de technieken waarvan met wetenschappelijk onderzoek is aangetoond dat ze effectief zijn in de behandeling van podiumangst. Hiermee werken we aan het omgaan met gevolgen van podiumangst én pakken we de kern van het probleem aan. Bovendien kijken we naar jouw persoonlijke situatie, want de ene podiumangst is de andere niet. Misschien herken je het wel: de 'gouden tip' van je medemuzikant of het advies van je docent doet voor jou helemaal niks. Dat komt doordat (1) podiumangst bij iedereen andere oorzaken kan hebben en anders tot uiting kan komen en (2) het brein van iedere muzikant andere voorkeuren heeft, waardoor de dingen die je juist wel (of niet) moet doen anders zijn. In deze training houden we daar rekening mee en onderzoeken we wat voor jou werkt.

Veel muzikanten hebben al van alles geprobeerd voordat ze bij Stalen Zenuwen terecht kwamen, van ontspanningsoefeningen tot bètablokkers, en kwamen pas bij deze training echt van hun podiumangst af.

Is deze training voor mij geschikt?

Maak jij muziek en heb jij last van podiumangst? Dan is deze training voor jou gemaakt!

Zowel beginners als gevorderde muzikanten volgen deze training. Je leert in deze podiumangst training namelijk wat jij nodig hebt om muziek te maken zonder last te hebben van zenuwen. Dit is iets wat voorkomt bij muzikanten van alle niveau's. Of je nu zenuwachtig wordt in de les, tijdens een repetitie, in de studio of op het podium. De vaardigheden die je leert zijn in elk van deze situaties toe te passen.

Deze training is niet voor jou als jij niet bereid bent om aan de slag te gaan met opdrachten en oefeningen om je podiumvrees te overwinnen.

Ik heb wel een beetje zenuwen nodig om te kunnen presteren, is dat geen probleem?

Een beetje spanning kan inderdaad goed zijn, dit wordt ook wel ‘gezonde spanning’ genoemd. Met ‘gezonde spanning’ kun je extra goed presteren.
Als je podiumangst hebt, heb je zó veel spanning dat je er last van hebt. Dan kun je door je zenuwen juist niet meer presteren. Met de BAAS+ methode leer je podiumangst om te zetten in gezonde spanning.

Het kan ook dat je allebei wel eens ervaart: het ene moment heb je 'gezonde zenuwen' en het andere moment podiumangst. Hoe dat komt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je vaker de gezonde zenuwen hebt, leer je ook in deze training.

Ik vind het eng om voor een klein groepje voor te spelen/zingen, maar op het podium heb ik daar niet zo’n last van. Is deze training dan ook voor mij bedoeld?

Jazeker! Podiumangst kan zich op allerlei manieren uiten. Daarom wordt het ook wel performance anxiety genoemd. De één heeft er vooral last van wanneer hij/zij op een groot podium staat, terwijl de ander meer last heeft tijdens het voorspelen voor een klein groepje familie of vrienden. Anderen hebben er vooral in de aanloop naar een concert of auditie last van.

Mijn podiumangst is ontstaan na een slechte ervaring, moet ik deze weer ophalen tijdens de training?

Nee hoor, dat hoeft niet. Voor de behandeling van podiumangst is het niet nodig om negatieve ervaringen uit het verleden op te halen. Als jij denkt dat het je persoonlijk helpt om erover te praten, mag dat natuurlijk wel.

Hoe ziet de coaching eruit? Is dat een groepssessie of 1-op-1?

Veel online trainingen en cursussen waar coaching bij zit, doen coaching-calls met alle deelnemers samen. Het wordt dan meer een workshop, of meekijken met de sessie van iemand anders, dan dat je zélf begeleid wordt. Daarom doen we dat bij Stalen Zenuwen anders. De coaching bij deze online training is écht individuele coaching. Zo krijg je de begeleiding die je nodig hebt om zo veel mogelijk uit de training te halen.

De coaching is echt 1-op-1 en biedt de ruimte om samen nog meer diepgang te zoeken. De eerste sessie is een kick-off en is erop gericht om zo goed mogelijk van start te gaan. De laatste sessie reflecteren we op wat jij hebt geleerd en wat je nog nodig hebt en kijken we vooruit, zodat je zult blijven groeien. Alle sessies daartussenin werken we aan waar jij nog extra behoefte aan hebt binnen de training.

Weten andere deelnemers dat ik deze training volg?

Bij Stalen Zenuwen vinden we vertrouwelijkheid heel belangrijk. Daarom zullen we nooit zomaar namen delen van cliënten of deelnemers van trainingen. Ook in de online leeromgeving kun je niet zien wie de andere deelnemers van de training zijn.

Hoe lang heb ik toegang tot de online training?

Je houdt tot 1 jaar na aanvang toegang tot de online training.

Wanneer kan ik beginnen met deze training?

Je kunt beginnen wanneer jij wilt! Na betaling ontvang je binnen 1 werkdag per mail de inloggegevens voor jouw account voor de online leeromgeving van Stalen Zenuwen.

Kies jij ervoor om solo aan de slag te gaan? Je start in de online leeromgeving met de eerste module op een moment dat jou goed uitkomt. De volgende modules komen daarna stapsgewijs beschikbaar.

Kies jij voor succes of pro? Dan start de training met een kick-off. Na betaling word je gevraagd de eerste sessie en tevens startdatum van de training in te plannen in mijn online agenda. Wil je exact weten wanneer je terecht kunt voor de kick-off? Klik hier om de beschikbare startdata te bekijken.

Hoe meld ik me aan voor deze training?

Klik hieronder op de variant van jouw keuze en meld je direct aan!

 

Ik ga SOLO

Ik ga voor SUCCES

Ik ga PRO

"Super bedankt voor deze leerzame training! In een fijne veilige sfeer werk je door de stof en word je op een prettige manier aan het denken gezet. Er is een duidelijke structuur en een goede opbouw door de training heen. Je krijgt handvatten om beter op het podium te kunnen presteren. Na afloop van de training voel je je veel meer ontspannen op het podium en straal je plezier uit in het musiceren.

Ik voel me er echt goed door! De effecten merk ik ook buiten de muziek. Presenteren op school gaat me erg goed af, terwijl anderen dan juist veel stress voelen."

Trompettist

Student

"Mijn zenuwen ben ik na deze training meer de baas.

Diverse facetten van podiumangst komen in deze cursus ter sprake.

Ik raad de cursus aan!"

Violiste

Eerste viool

"Een praktische training met veel inzichten en herkenning. Meteen thuis aan de slag gegaan met de stof. Verbeterpunten en nieuwe zelfspraak opgesteld voor de aanloop naar een optreden.

Het geeft mij het prettige gevoel dat ik nu zelf in charge ben en niet meer een slachtoffer van podiumangst.

Fijn dat er met deze tools iets aan te doen is."

Zangeres

Amateur

Wil jij je zenuwen de baas worden?

Wat

Met de BAAS+ methode overwin jij als muzikant blijvend je podiumvrees

Wanneer

Kies zelf wanneer je aan de slag wilt

Waar

De interactieve online leeromgeving van Stalen Zenuwen
Zangeres

"Het was een heel fijne training, Patricia. Een echte aanrader. Ik zou nog wel een keer willen. De tijd was zo omgevlogen. Je voelde je echt op je gemak. Bedankt!"

Pianist
"Dat was een bijzondere periode, dank voor de fijne en inspirerende training! Ik heb er heel veel aan en vond het ook heel prettig, dank!"
Zanger
"Wat heb ik genoten van deze training. Ik ben een stuk bewuster geworden van wat je zelf allemaal kunt doen aan podiumangst. Ik kan deze training aan iedereen aanbevelen als opmat naar het podium. Dank voor je presentatie en inspanning."
Acteur

"Ik had nooit verwacht dat ik zó veel uit de online training zou halen."

Saxofonist

"Hele gezellige, leuke, fijne en vooral leerzame training geweest. Heb nu ook echt veel meer zin in de komende concerten!"